Behind Sara’s Story

În spatele fiecărui proiect foto #dinMers există o realitate formată din oameni, visuri și un număr considerabil de ore de muncă. Așa că m-am gândit să împărtășesc cu voi ”Behind Sara's Story”, un mic documentar, să-i spun așa, despre magia din spatele cortinei.

 

Întotdeauna într-un proiect care are ca și tematică dansul, sunt trei personaje principale: dansatorul, coregraful și fotograful. Între aceste personaje există o relație de interdependență. Astfel coregraful dă naștere conceptului care este executat de dansator și imortalizat de fotograf. Simplu nu? În realitate lucrurile stau puțin altfel. Până să se ajungă la linia de finish - proiectul fotografic, există o cale destul de lungă de străbătut. Conceptul implică un proces de creație. Execuția impecabilă a coregrafiei înseamnă ore infinite de muncă atât din partea dansatorului cât și a coregrafului spre atingerea viziunii inițiale.

Bine, bine și fotograful când intră în scenă? Foarte de timpuriu. O parte din pasiunea pe care o am pentru fotografie pornește din dorința de cunoaștere. Îmi place să cunosc oamenii pe care îi fotografiez, să iau parte la antrenamentele lor, să le studiez fiecare mișcare, ca atunci când realizăm proiectul foto deja să am temele făcute. Ceea ce vedeți mai sus reprezintă una din nenumăratele sesiunile de antrenament ale micuței Sara împreună cu Cezara, pe care am documentat-o, fiindu-mi folositoare la ultima parte Sara's Story: The Rise of the Fallen. Așa se crează o relație specială dansator-coregraf-fotograf, legată strâns de pasiunea pentru dans/artă, care conduce, în final, spre un deznodământ de neuitat. În continuare vă las cu câteva fotografii care vor vorbi de la sine.

Și nu uitați ”Orice lucru pe care îl faci în viață va fi nesemnificativ însă este foarte important să-l faci!” #dinMers