Salutare și bun venit pe dinmers.ro, locul unde vă voi vorbi prin fotografie. Numele meu este Andrei Mihai Cristian și sunt un tip obișnuit, optimist, care încă mai crede în clișeul "binele învinge întotdeauna".

Fac poze de când mă știu, însă în anul 2012 am început să iau în serios fotografia ca formă de exprimare și m-am apucat să citesc despre compoziție, tehnică, tot felul de sfaturi de la diferiți fotografi profesioniști etc. (cu siguranță faptul că editam în Photoshop o groază de imagini care nu erau ale mele m-au facut sa imi doresc sa cunosc cat mai mult această latură).

Așa că mi-am cumpărat primul DSLR și de îndată ce l-am avut mi-am dat seama că tot ce studiasem era o nebuloasă, cheia fiind practica. Evident, am început să ies pe stradă și să mă antrenez cu diferitele setări manuale. Cine a zis că ”primele 10.000 fotografii ale tale sunt cele mai proaste” a avut perfectă dreptate, căci nimic nu se lega, totul era lipsit de esență, cel puțin pentru mine. Am vrut să renunț. Am agățat aparatul în cui și m-am întrebat de ce vreau să fac asta, iar singurul răspuns care mi-a venit în minte a fost pentru că așa simt. Pur și simplu dorința de a comunica prin fotografie a fost mai mare decât obstacolele neștiinței și ale nemulțumirii de sine. Camera este un simplu accesoriu, ceea ce trăiești în momentul în care suprinzi clipa unică, aceea este esența fotografiei, lucru pe care aveam să-l învăț pe parcurs. Așa că am continuat să muncesc.

Până la urmă “Orice lucru pe care îl faci în viață va fi nesemnificativ, dar este foarte important să-l faci”

În 2014 a venit și primul rezultat al perseverenței, printr-un articol publicat pe Blogul Oficial MicrosoftAround the world in 80 Lumias: Romania, unde au fost ilustrate fotografii de stradă realizate cu telefonul mobil, în diferite zone din țară. Apoi a urmat un al doilea articol, unde am fost desemnat Lumia Instagramer of the Week: Mihai Andrei.

În 2015, după ce am văzut documentarul intitulat „Prima Poziție”, care prezenta povestea a șase tineri dansatori în timp ce se pregăteau pentru una dintre cele mai prestigioase competiții de balet din lume: Youth America Grand Prix, mi s-a deschis apetitul pentru fotografia de dans. Foarte mulți oameni care cunosc succesul depun o muncă impresionantă pe care noi, de cele mai multe ori, nu o observăm. Admirăm/criticăm împinși de aparențe însă nu ne întrebăm ce stă în spatele cortinei. Am vrut să ilustrez această idee prin fotografie și așa a luat naștere proiectul Urban Swan (Lebăda Urbană), format din trei părți: Negru, Alb, Începuturi plus epilogul Tradiții. Balerina reprezintă imaginea grației, a sublimului iar străzile prăfuite ale Capitalei, cotidianul, adică orele grele de trudă pentru a reuși. În timp, proiectul a apărut în mai multe publicații online din presa locală și străină.

Tot în decursul anului 2015 am început proiectul meu de suflet Little Ballerina, în care am documentat, pe parcursul a cinci ani, evoluția micuței Anca Berteanu în cariera ei de dans. Și acesta a fost preluat de mai multe publicații.

În luna aprilie 2020, o dată cu participarea micuței Sara Ardeleanu în cadrul emisiunii TV "Românii au Talent", am început colaborarea #PartnersInArt cu Cezara Blioju, în care ne-am propus să dăm fotografiei de dans o conotație proprie, creativă și de impact. #NotHuman.

Disclaimer: Toate drepturile asupra imaginilor publicate pe acest site sunt rezervate in exclusivitate autorului. Copierea sau utilizarea imaginilor de pe acest site, fara acordul scris al autorului, sunt strict interzise in conformitate cu Legea 8/1996.