Blog

“Nu există reguli pentru fotografiile bune, există doar fotografii bune.”

iPhone 6s Camera Review

/
96 0

Cea mai bună cameră foto este aceea pe care o avem în buzunar. Cum în majoritatea timpului smartphone-ul ne însoțește pretutindeni iar DSLR-ul stă agățat în cui, este normal să punem preț pe camera foto a device-ului. Așa că m-am hotărât să fac review-uri pentru cei care doresc să își ia o piatră de pe inimă atunci când caută un produs nou ce costă (de cele mai multe ori) mult și vor să fie lămuriți 100% la acest capitol. Nu voi intra mult în detalii tehnice pentru că, la urma urmei, contează ca fiecare să înțeleagă cât de bună/slabă este acea cameră foto de buzunar. Bun, să începem cu primul review: camera de pe iPhone 6S.

Specificații Generale

Flagship-ul celor de la Cupertino vine înarmat cu urmatoarele caracteristici foto:

  • Senzor 12Mp BSI CMOS de 1/3″ (1.22 µm dimensiune pixel) cu phase detection
  • Apertură F/2.2
  • Stabilizator digital de imagine
  • Bliț Dual-LED
  • Înregistrare video 4K simultan cu fotografiere la 8MP
  • Camera frontală 5 MP, f/2.2, 31mm

Autofocus

Este unul din punctele forte ale camerei de pe iPhone 6S în sensul că aceasta focalizează atât de repede încât nici nu îți dai seama. Evident că acest lucru depinde de cată lumină intră în senzor (fotografia înseamnă lumină, nu?) dar în majoritatea situațiilor vei rămâne uimit. Nu există niciun minus în ceea ce privește capacitatea de focalizarea a camerei.

iphone6S-autofocus
iPhone 6s Fotografie Bruta

Expunere/Contrast

Din nou, numai cuvinte de laudă. De-a lungul timpului iPhone 6S a expus corect fotografiile în majoritatea circumstantelor, oferind un constrast echilibrat, culori naturale, reflectând cu o acuratețe sporită realitatea.
iPhone 6s Fotografie Bruta
iPhone 6s Fotografie Bruta

Funcționalități

Interfața camerei este foarte ușor de folosit și nu necesită anumite setări pentru ca fotografiile să iasă bine. Modurile photo, square, pano, slo-mo, time-lapse etc. pot fi accesate printr-o miscare stânga-dreapta sau dreapta-stânga a degetului pe ecran iar de restul se ocupă soft-ul care funcționează în armonie perfectă cu senzorul foto.

Image Source: Gsmarena/Apple.com
Image Source: Gsmarena/Apple.com

Fotografie de zi

Prefer să nu mai vorbesc și să vă arăt:).

Fotografie de noapte

Ah, uite și călcâiul lui Ahile. Noaptea sau pe lumină foarte scazută iPhone 6S (ca de altfel toți strămoșii săi) face niște fotografii urâte. Lipsa unei opțiuni de setare a timpului de expunere implică imortalizări lipsite de detalii, cu zgomot din plin. Nicio apertură f/2.2 nu poate spăla rușinea atunci când lumina naturală începe să apună.
iPhone 6S Procesare VSCOcam
iPhone 6S Procesare VSCOcam

Concluzie

Ei bine, nu le poți avea pe toate. Mai în glumă, mai în serios, camera de pe iPhone 6S este excelentă și va mulțumi majoritatea utilizatorilor, oferindu-le o calitate impresionantă a imaginilor în toate situațiile minus tot ce înseamnă “după apusul soarelui”.
Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.