Blog

“Nu există reguli pentru fotografiile bune, există doar fotografii bune.”

Urban Swan: Black

/
29 4

Foarte mulți oameni care cunosc succesul depun o muncă impresionantă pe care noi, de cele mai multe ori, nu o observăm. Admirăm/criticăm împinși de aparențe însă nu ne întrebăm ce stă în spatele cortinei. Am vrut să ilustrez această idee prin fotografie și așa a luat naștere proiectul Urban Swan. Balerina reprezintă imaginea grației, a sublimului iar străzile prăfuite ale Capitalei, cotidianul, adică orele grele de trudă pentru a reuși.

Proiectul în sine este format din trei părți: Black, White și Începuturi plus un epilog Tradiții. Locurile le-am ales în antiteză cu grația și delicatețea balerinei. Asta mi-am propus încă de la început: un contrast puternic care să pună în evidență idea de success prin muncă.

Primele doua părți au fost realizate împreună cu Ana Maria, pe care o cunoșteam de ceva vreme. Știam că cochetează cu baletul iar atunci când i-am povestit despre ce vreau să fac a acceptat fără să clipească. Împreună am creat scenariul si am ales locurile de fotografiere din Bucuresti.

Îmi amintesc că era iarnă atunci când am realizat prima parte. Frig de crăpau pietrele, iar Ana îmbrăcată cu un body negru, transparent executând mișcări artistice în văzul oamenilor, care se opreau să o admire, înfofoliți până în gât. Îmi înghețaseră mâinile pe aparat, dar ambiția ei mă făcea să uit de tot și să surprind fiecare moment.

Pasaj preluat din interviul acordat revistei Blue Air (BeBlue Magazine).

[ecko_gallery] [/ecko_gallery]

Related Posts
4 Comments
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.