Am testat timp de o săptămână noul flagship al celor de la Huawei, P10 Plus. De când a fost anunțat am fost interesat de ceea ce poate oferi din punct de vedere al performațelor foto. Încă de la modelul precedent cei de la Huawei au pornit o colaborare cu Leica care s-a dovedit de succes reușind astfel să ridice ștacheta calității fotografiilor făcute cu telefonul mobil.

Pe hârtie camera de pe Huawei P10 Plus stă cam așa: doi senzori 20 MP + 12 MP, f/1.8, stabilizare optică, optică Leica, phase detection și autofocus laser, bliț dual-LED (două tonalități). Practic, singura diferența față de fratele mai mic, P10, în ceea ce privește optica, stă în apertura de f/1.8 față de f/2.2 care, teoretic, permite capturarea mai detaliată a imaginilor în condiții de lumină scăzută, senzorul captând mai multă lumină. Spun teoretic pentru că în viața reală diferențele nu sunt vizibile mai deloc.

Huawei P10 Plus – Modul Auto pe Zi

Haideți să încep cu ce mi-a plăcut la camera de pe Huawie P10 Plus. În primul rând că oferă utilizatorului o grămadă de moduri de captură ce funcționează foarte bine. De la modul Portret (același efect întâlnit pe iPhone 7 Plus), la modul Monocrom sau Manual, cei de la Huawei s-au gândit să mulțumească până și pe cel mai pretențios fotograf. Este adevărat că multe dintre acestea se regăseau și pe Mate 9, P9 ori P9 Plus dar acum ele vin îmbunătățite. De asemenea, includerea unui stabilizator optic pe senzorul principal contribuie mult la obținerea unor imagini clare, contrabalansând tremuratul mâinilor în lumină scăzută.

Huawei P10 Plus – Night Mode
Huawei P10 Plus – Modul Panorama
Huawei P10 Plus – Mod Auto, Indoor
Huawei P10 Plus – Wide Aperture Mode
Huawei P10 Plus – Modul Monochrome
Huawei P10 Plus – Modul Portret
Huawei P10 Plus – Modul Food
Huawei P10 Plus – Modul Auto (Noaptea)
Huawei P10 Plus – Modul Auto
Huawei P10 Plus – Mod Auto

Deci, mi-a plăcut nespus versatilitatea acestei camere și faptul că te poți descurca cu ea în absolut orice situație întâlnită, mai puțin în conjuncturile în care trebuie High-dynamic-range (HDR) automat. Ce înseamnă asta? Păi, atunci când o să realizăm o fotografie cu soarele în față majoritatea scenei o să fie întunecată, iar cerul o să fie ars. Este adevărat că avem separat modul HDR dar asta nu scuză faptul că el nu se regăsește inclus în modul auto de fotografiere ca pe terminale precum iPhone 7 sau Galaxy S8, utilizatorul fiind nevoit să facă pași suplimentari ca să-l activeze, asta implicând timp, deci pierderea momentului. Știu, pare ciudat că invoc aici numele elefanților însă, dacă iau în considerare prețul de 3400 lei al Huawei P10 Plus, este normal să-l compar cu ceea ce este mai bun pe piață.

Huawei P10 Plus – Mod Auto, fara HDR

Totodată expunerea făcută de camera de pe  Huawei P10 Plus, în cele mai multe cazuri, nu este una corectă, aceasta având tendința de a supraexpune. Culorile fotograiilor, în anumite situații, sunt suprasaturate și nu reflecă realitatea (cu toate că sunt impresionante) și în situații rare am întampinat ceva poticneli de focalizare. Sunt sigur că aceste probleme vor fi înlăturate cu un update de software dar atunci când scoți telefonul din cutie te aștepți ca ceea ce scrie pe hârtie să se vadă și pe teren.

Huawei P10 Plus – Wide Aperture Mode

Înregistrarea video este ok, cu o calitate bună dar există destul de multe probleme de focalizare chiar și pe lumină foarte bună. Este frustrant să înregistrezi ceva și să vezi cum deodată device-ul pierde focalizarea și trebuie să-l ajuți cu o atingere de ecran ca să refocalizeze. Pe de altă parte sunetul video-urilor este impecabil, cu fidelitate maximă.

Camera frontală de 8 MP, f/1.9, autofocus se comportă bine însă câteodată are, la fel, probleme de focalizare. De multe ori am avut surpriza ca aceasta să focalizeze fundalul iar subiecții din fotografie să fie în ceață, fiind nevoit să trag mai multe cadre ca să obțin rezultatul dorit.

Huawei P10 Plus – Front Camera Selfie (Contra Soarelui, Focus Ratat)
Huawei P10 Plus – Front Camera Selfie (Focus Ratat)

Nu sunt un fan al selfie-urilor dar sunt sigur că există o gramadă de persoane care sunt interesate de acest aspect. Calitativ vorbind fotografiile cu camera frontala ies excelent, mai puțin atunci când au nevoie de acel HDR automat care nu există. Dacă îți cauți pozițiile corecte poți scoate selfie-uri superioare, cu mult peste cele de pe iPhone sau alte terminale cu camera frontală competitivă.

Huawei P10 Plus – Front Camera Selfie
Huawei P10 Plus – Front Camera Selfie (Portrait Mode)
Huawei P10 Plus – Front Camera Selfie
Huawei P10 Plus – Front Camera Selfie

Una peste alta camerele de pe Huawei P10 Plus sunt bune, competitive, cu multe de oferit pentru anul 2017. Utilizatorii obișnuiți vor trebui să învețe câteva elemente de fotografie ca să o poată utiliza la capacitatea maximă, iar fotografii vor încântați de modurile oferite și cu siguranță, pentu ei, P10 Plus, va constitui o alegere de luat în calcul.

 

Related Posts
0 0
/
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.